2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Braškiniai ledai


Kadangi sode iš po vešlių žalių lapų jau raudonuoja braškės, neatsispyriau pagundai pasidaryti braškinius ledus!



Apie 1 litrui ledų

500 gr. šviežių braškių (galima naudot ir šaldytas)
150 gr. cukraus
1 a.š. citrinos sulčių
300 ml. grietinėlės 35-36 %
150 ml. grietinėlės 10-12 %
žiupsnelis druskos
3 tryniai
0,5 a.š. vanilinio cukraus

Braškes, 35 gr. cukraus ir citrinos sultis dedame į blenderį ir 2-3 paspaudimais susmulkiname taip, kad liktų maži braškių gabaliukai (jei jų nenorite - suplakite iki vientisos tyrelės). Pastatome į šaldytuvą.

Į puodą pilame pusę grietinėlės 35-36 %, visą grietinėlę 10-12 %, likusį cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Tuomet paliekame 10-15 min. atvėsti arba tiesiog kelias minutes intensyviai pamaišykite ir mišinys pakankamai atvės. Dubenyje išplakame trynius (apie 2 min.) Šiltą grietinėlės/cukraus mišinį po truputį pilame į išplaktus trynius nuolat maišydmi. Tuomet kiaušinių/grietinėlės mišinį pilame atgal į puodą, ir ant vidutinės ugnies nuolat nuo dugno maišydami kaitiname apie 10-12 min., kol masė pradės tirštėti (mano buvo kiek tirštesnė, nei kisielius).

Į gilų dubenį supilame likusią pusę grietinėlės. Per sietelį į ją pilame karštą mišinį, išmaišome. Beriame vanilinį cukrų. Dedame braškes. Viską išmaišome iki vientisos masės ir statome į šaldytuvą visiškai atvėsti (kai sudėjau šaltas braškes, mano ledų masė buvo pakankamai atvėsusi, tad iš karto stačiau į šaldytuvą). Kai šaldytuve atvėsta - statome su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą. Po 2 val. išplakame ledus mikseriu. Vėl šaldome 2 val. kameroje. Tuomet dar kartą išplakame mikseriu. Dabar supilame viską į indą, kuriame šaldysime ledus ir paliekame sustingti (geriaus per naktį). Skanaus :)


Recepto šaltinis Brown eyed baker

9 komentarai:

  1. Man tai šiurpuliukai kūna bėga matant tokius skanėstus:)) Oj kaip noriu noriu!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. turbūt perkaitinau kiaušinių/pieno/grietinėlės mišinį, sušoko gabaliukais:(
    reiks bandyt dar kartą

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei tie gabaliukai visai mazyciai, tai nieko tokio - per sieteli perkosu ju nelieka. Bet jei i didelius gabaliukus susoko, tai matyt perkaitinot.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O gal galėtumėt papasakot kaip plakat trynius - kaip suprantuo juos išplakat be cukraus, bet ar dedat į miksesrį, ar šiaip su šaukštu dubenyje ištrinat?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Originaliame recepte imamas riebus pienas, o bus darote su neriebia giretinele. Kodel? Juk su grietinele daug riebesni iseina, ar as klystu?!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Su grietinele buna geresnes konsistencijos, todel ja ir naudoju.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki,
    Turint ledu gaminimo aparatą,tai pagaminta mase dėti i aparatą vietoj i šaldytuvą.ir nereikės plakti mikseriu.teisingai supranti?
    Dekoju už ats.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, teisingai supratote. Šaldymas šaldytuve reikalingas tiems, kas neturi aparato. Parašykite, kaip gavosi ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...